Tech

Zbulohet mikroçipi i cili tregon se jeni prekur me COVID-19 ende pa u shfaqur simptomat

Zbulohet mikroçipi i cili tregon se jeni prekur me COVID-19 ende pa u shfaqur simptomat
 

Disa shkencëtarë të Pentagonit të cilët zhvillojnë kura ndaj pendemive, kanë krijuar një mikroçip i cili mund të futet nën lëkurë, e përmes të cilit mund të zbulohet infektimi me COVID-19 dhe po ashtu një filter i cili mund të largojë virusin nga gjaku kur i bashkëngjitet aparatit të dializës.

Shkencëtarët e ekipit të Agjencisë së Projekteve të Kërkimit të Avancuar të Mbrojtjes (DARPA) kanë ardhur në një zgjidhje interesante e cila aktualisht më shumë duket si tregim nga ndonjë film shkencor fiktiv sesa si një punë që mund të zbatohet.