Tech

Tabela që tregon se Samsungu është në telashe

Tabela që tregon se Samsungu është në telashe
Samsung
 

Pas shitjeve zhgënjyese të serisë Galaxy S20 vitin e kaluar, Samsungu u kthye përsëri me modelin Galaxy S21. Është raportuar se Galaxy S21 kaloi me shitje modelin S20 në Shtetet e Bashkuara, dhe shitjet kanë qenë 30% më të larta në Korenë e Jugut. Fitimet e kompanisë në vitin 2021 gjithashtu tregojnë se pasi shitje të mëdha të modelit Galaxy S21. Sidoqoftë, kompania ende duket se ka një problem të madh në segmentin e smartphoneve, veçanërisht që nga lansimi i modelit iPhone 12.

Sipas një raporti të ri nga kompania e hulumtimit të tregut “Counterpoint Research”, kishte vetëm dy pajisje Galaxy në listën e 10 smartphoneve më të shitur në botë për janarin e vitit 2021. Galaxy A21s ishte në pozitën e shtatë, ndërsa Galaxy A31 ishte në vendin e nëntë.