Tech

Ushtria në Birmani bllokon internetin

Ushtria në Birmani bllokon internetin
Foto: AP
 

Junta ushtarake e Birmanisë ka zgjeruar bllokimin e internetit, duke ua mbyllur qasjen në informacione qytetarëve ku qindra njerëz janë vrarë dhe zhdukur pas grusht-shtetit në shkurt.

Qasja në internet pjesërisht ishte ndaluar nga ushtria. Të dhënat e telefonave, të cilët janë burimi kryesor i qasjes në internet është ndërprerë për 18 ditë në vend.