Tech

Ankohen autoritetet kineze: Jemi 30 vjet larg zhvillimeve teknologjike

Ankohen autoritetet kineze: Jemi 30 vjet larg zhvillimeve teknologjike
 

Autoritetet kineze kanë deklaruar se sa i përket zhvillimeve dhe inovacioneve teknologjike, janë ende 30 vjet larg. Pavarësisht se shumë vëzhgues teknologjikë e shohin Kinën si “fabrika e botës” pasi një e treta e prodhimit global të veturave dhe telefonave vjen nga aty, vendorët thonë se aftësitë e tyre zhvilluese “janë ende të bota”.

Ata ankohen për varësinë e madhe ndaj Shteteve të Bashkuara të Amerikës për produkte të teknologjisë së lartë si gjysmëpërçuesit, shkruan BBC.