Tech

Facebooku do t’i kthejë faqet e lajmeve në Australi

Facebooku do t’i kthejë faqet e lajmeve në Australi
Foto: AP
 

Është vendosur që Facebooku do t’i rivendos faqet e lajmeve në Australi. Kjo erdhi pas bisedimeve me Qeverinë, derisa mospajtimet kishin vazhduar një muaj të lidhura mes firmës amerikane të teknologjisë, Canberra, e cila kishte punuar në legjislacionin që do të detyronte platformat e teknologjisë të paguanin botuesit e lajmeve për përmbajtje, njofton CNN.

“Marrëveshja do të na lejojë të mbështesim botuesit që ne zgjedhim, përfshirë botuesit e vegjël dhe lokal”, ka thënë Campbell Brown, zëdhënës i Facebookut për partneritetet globale të lajmeve.