Tech

Roboti “gjarpër” në shërbim të industrisë së naftës

Roboti “gjarpër” në shërbim të industrisë së naftës
 

Industria e naftës dhe gazit në det ka një infrastrukturë të madhe dhe të kushtueshme për t’u mirëmbajtur. Pajisje të ndryshme dhe mijëra kilometra tubacione duhet të instalohen, inspektohen dhe riparohen.

Teknologjia po i vjen në ndihmë këtij sektori. Dronë dhe robotë nënujorë po zhvillohen për ta bërë këtë punë më të sigurt, me më pak shpenzime dhe më pak ndotëse.