Tech

BE-ja premton të rregullojë kaosin në botën digjitale

BE-ja premton të rregullojë kaosin në botën digjitale
 

Bashkimi Evropian u zotua të martën se do të rregullojë kaosin, pasi zbuloi planet për të kufizuar fuqinë që kanë kompanitë e mëdha në tregun digjital.

Rregullatorët e Komisionit Evropian, Akti i Tregjeve Digjitale (DMA) dhe Akti i Shërbimeve Digjitale (DSA), synojnë të frenojnë hegjemoninë e shumëkombësive mbizotëruese dhe t’i detyrojnë ato të jenë më transparente për mënyrën se si renditet, reklamohet dhe hiqet përmbajtja.