Tech

Japonia lëshon satelitë për komunikim me shpejtësi të lartë

Japonia lëshon satelitë për komunikim me shpejtësi të lartë
 

Me anë të raketës H2A Japonisë ka lëshuar në hapësirë dy satelitë të veçantë komunikimi që do të mundësojnë komunikimin me shpejtësi të lartë.

Raketa H2A që mbart satelitët e zhvilluar nga industria e rëndë e ”Mitsubishit” dhe Agjencia Japoneze Hapësinore (JAXA), u lëshua nga Qendra Hapësinore Tanegashima në jugperëndim të vendit, Kagoshima.