Tech

Anija kozmike “Change-5” hyn në orbitën e Hënës

 

Autoritetet kineze kanë njoftuar të dielën se anija kozmike “Change-5” ka hyrë me sukses në orbitën hënore dhe po përgatitet të ulet si pjesë e një misioni historik në satelitin natyror të Tokës.

Agjencia Kombëtare e Hapësirës e Kinës (CNSA) theksoi se anija robotike hyri në orbitën e Hënës pas 112 orësh fluturimi dhe uli shpejtësinë e saj pa ndonjë problem, i cili është hapi i parë në përgatitjen për ulje.