Tech

Si të rregullohet “kaosi” i rrjeteve sociale?

Si të rregullohet “kaosi” i rrjeteve sociale?
 

Një raport i ri i ka paraqitur disa ide që autorët e tyre thonë se mund t’i japin fund “kaosit informues që është kërcënim qenësor ndaj demokracisë”.

Një nga sugjerimet është se rrjetet sociale duhet t’i publikojnë detajet e algoritmeve të tyre dhe funksionet kryesore ndaj hulumtuesve të besueshëm, në mënyrë që teknologjia e tyre të jetë e verifikuar.