Tech

Uashingtoni i vë sanksione institutit rus, thotë se krijoi program të rrezikshëm kompjuterik

Uashingtoni i vë sanksione institutit rus, thotë se krijoi program të rrezikshëm kompjuterik
Foto: Ilustrim
 

Uashingtoni i ka vendosur sanksione një instituti kërkimor rus lidhur me një program të rrezikshëm kompjuterik që shkakton dëme të mëdha industriale.

Zyrtarët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë bërë me dije se Instituti Qëndror i Kërkimit Shkencor të Kimisë dhe Mekanikës, i mbështetur nga qeveria ruse, ishte përgjegjës për “projektimin” e një programi që mundësoi sulmin kibernetik.