Tech

NASA shpalos planin për rikthimin në Hënë

NASA shpalos planin për rikthimin në Hënë

Agjencia hapësinore e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Nasa, ka njoftuar zyrtarisht për planet për rikthim në Hënë më 2024.

Si pjesë e programit “Artemis”, Nasa do të dërgojë për herë të parë një burrë dhe një grua në sipërfaqen e Hënës, në lansimin e parë të njerëzve atje që nga viti 1972. Astronautët do të fluturojnë me një kapsulë të quajtur “Orion” që do të lansohet si raketë e fuqishme e quajtur “SLS”.