Tech

FCC: 1.8 miliard dollar kostoja e largimit të pajisjeve të Huaweit dhe ZTE-së nga SHBA-ja

 

Komisioni Federal i Komunikimit – FCC ka thënë se mund të kushtojë rreth 1.8 miliardë dollarë për të larguar dhe zëvendësuar pajisjet Huaweit dhe ZTE-së që janë në rrjetin e telekomunikacionit në SHBA, shkruan Cnet.

Në qershor, FCC zyrtarisht i kishte klasifikuar këta dy gjigantë kinezë të teknologjisë si kërcënues të sigurisë kombëtare, transmeton KOHA.