Tech

Ekspertët paralajmërojnë rrezikun nga pajisjet teknologjike për luftimin e COVID-19

Ekspertët paralajmërojnë rrezikun nga pajisjet teknologjike për luftimin e COVID-19

Një numër pajisjesh teknologjike, të krijuara për luftimin e përhapjes së COVID-19, po përdoren gjithandej Evropës, prej aplikacioneve gjurmuese, e deri tek kamerat infra të kuqe, gjë që paraqet rrezik për të drejtat njerëzore dhe privatësinë, është paralajmëruar të martën përmes një raporti.

Përdorimi i mjeteve të tilla, me gjithë krizën pandemike, lyps mbikëqyrje adekuate dhe nuk duhet të bëhet me nguti, shkruhet në një raport të institutit gjerman, “AlgorithmWatch” dhe fondacionit “Bertelsman” .