Tech

Gabimi në Alexa zbulon informata personale dhe histori të bisedave

Gabimi në Alexa zbulon informata personale dhe histori të bisedave

Hulumtuesit nga kompania për siguri kibernetike, “Check Point”, thonë se kanë identifikuar një keqpërdorim në platformën Alexa të Amazonit, i cili ka mundur t’iu jep sulmuesve qasje ndaj informatave personale të përdoruesve, historitë e tyre të bisedave dhe llogaritë e tyre të Amazonit.

Në një shkrim, ata kanë përshkruar mënyrat se si është mundur të kryhej një sulm ndaj një përdoruesi, duke filluar me një vegëz me virus që të dërgon në një faqe me aftësi të vjedhjes së kodit.