Tech

Trump ndalon dy aplikacionet kineze në SHBA

Trump ndalon dy aplikacionet kineze në SHBA

Presidenti amerikan Donald Trump urdhëroi ndalimin në SHBA të dy aplikacioneve kineze, për shkak të shqetësimeve të sigurisë.

Sipas këtij urdhri, kompanitë amerikane ndalohen të bëjnë biznes me kompaninë ByteDance, që ka në zotërim aplikacionin e videove TikTok si dhe me firmën Tencent, që ka aplikacionin WeChat, i cili përdoret për mesazhe dhe pagesat online.