Tech

Robotët gjatë kohës së pandemisë

Robotët gjatë kohës së pandemisë
Foto: AP

Që nga pastrimet, mbajtja e peshave dhe komunikimi, një numër robotësh kanë ndihmuar njerëzimin në betejën kundër pandemisë së koronavirusit. Robotët po ulin kostot dhe po ndihmojnë në reduktimin e përhapjes së infeksioneve. Por gjithashtu janë shtuar edhe shqetësimet se përhapja e automatizimit po kërcënon vendet e punës ndërsa rritet papunësia.

Mbi 170 studentë në Manila morën pjesë virtualisht në ceremoninë e diplomimit me ndihmën e robotëve.