Tech

Kongresi i SHBA-së merr në pyetje shefat e Amazon, Apple, Facebook dhe Google

Kongresi i SHBA-së merr në pyetje shefat e Amazon, Apple, Facebook dhe Google

Drejtorët ekzekutiv të Amazoni, Facebok, Apple dhe Google u goditën me pyetje të vështira dhe me dokumente të cilat vënin në pyetje taktikat e konkurrencës që kanë këto kompani, gjatë një seance të mosbesimit që u mbajt të mërkurën.

Për gati një vit, ligjvënësit në Kongres të SHBA-së kanë hetuar nëse këto katër kompani gjigande kanë abuzuar fuqinë e tyre dhe kanë krijuar dominancë në tregun online. Dëgjimi i së mërkurës ishte më i madhi i këtij lloji që nga viti 1998 kur Bill Gates i Microsoftit doli para Kongresit, shkruan CNN.