Tech

Lufta për lirinë e internetit

Lufta për lirinë e internetit

Hong-Kongu po lufton kundër ligjit drakonik të sigurisë kombëtare, por territori i vogël po kthehet në arenë dhe vijë të parë fronti në përplasjen botërore ndërmjet Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Kinës për censurë, përgjimin dhe të ardhmen e internetit.

Kaherë bastion i lirisë në internet, edhe pse shtrihet në kufirin digjital të Kinës me kontroll të hekurt të mediave të gjithfarshme, statusi i Hong-Kongut ka ndryshuar në mënyrë radikale brenda një jave të vetme. Ligji i ri kinez i mandaton censurën policore dhe përgjimin e mbuluar digjital, me rregullat e reja që mund të zbatohen ligjërisht edhe në aspektin e lirisë së shprehjes në internet, në krejt botën.