Tech

iOS14 me karakteristika të posaçme për përdoruesit e shurdhër

iOS14 me karakteristika të posaçme për përdoruesit e shurdhër
 

Versioni i fundit i iOS ka disa karakteristika të posaçme për përdorim nga ana e njerëzve me vështirësi në shikim dhe dëgjim, por këto karakteristika mund të jenë të mira për këdo, shkruan TechChrunch.

Ndoshta karakteristika më interesante është e ashtuquajtura Sound Recognition apo njohësi i zërit, i cili jep lajmërim secilën herë kur pajisja detekton zhurma për të cilat përdoruesit duhet të kenë kujdes: sirenat, qentë, alarmet e tymit, sirenat e veturave, zilet e dyerve, uji rrjedhës, sinjalet e pajisjeve në shtëpi, pra lista është mjaftë e gjatë, transmeton KOHA.