Tech

Apple në WWDC sjell iOS 14, largimin nga çipat e Intelit dhe risi tjera

Worldwide Developers Conference e Apple u mbajt më 22 qershor dhe atë si ngjarje virtuale ku pjesëmarrësit në vend se të shkonin fizikisht në konferencë, u kyçën me anë të internetit. Në mesin e risive kryesore ishin iOS 14, kalimi nga çipat Intel në ata ARM të Apple për Mac, dhe shumë risi tjera. Ajo që mungonte ishte hardveri i ri. Thashethemet për dëgjueset AirPod Studio apo një iMac të ri dizajnuar nuk u bënë realitet. Në vend të kësaj, fokusi ishte kryesisht në ndryshimet e softuerit përgjatë tërë ekosistemit të Apple, shkruan TechRadar.

Apple e nisi konferencën me mesazhe të përkushtimit ndaj barazisë dhe kontributit në edukim, barazi ekonomike dhe drejtësi. Gjithashtu kompania tha se po hapte një kamp të ri për zhvilluesit ndërmarrës afro-amerikanë. “Jemi të zotuar të bëjmë ndryshime,” tha drejtori i Apple, Tim Cook, përcjell KOHA.