Tech

Super-kompjuterët në tërë Evropën, pre e sulmeve kibernetike

Super-kompjuterët në tërë Evropën, pre e sulmeve kibernetike

Sulmet kibernetike ndaj kripto-valutave nuk janë aspak të reja, por një zinxhir i incidenteve është duke rritur brengat për sigurinë kibernetike kohën e fundit.

ZDNet raportoi që sulmuesit kanë infektuar shumë super-kompjuterë në Evropë me anë të malware-it Monero javën e kaluar, përfshirë super-kompjuterin ARCHER të universitetit të Edinburgut, pesë nga super-kompjuterët e bwHPC-së, si dhe një grup kompjuterësh të universitetit Ludwig-Maximilians më Munih. Kjo është gjë e pazakontë dhe duket se sulmet kanë pasur diçka të përbashkët.