Tech

Samsungu patenton ekranin me notch të ndryshëm

Samsungu patenton ekranin me notch të ndryshëm

Kur notchi u shfaq për herë të parë, ai shkaktoi mendime të ndryshme tek përdoruesit. Shfrytëzuesit vunë në dukje se notchi e prishte simetrinë dhe e ndërprente konstanten e dizajnit.

Rreth një vit më parë, Samsungu e paraqiti kërkesën për patentë në KIPO (Korean Intellectual Property Office), detajet e patentës sapo janë publikuar, dhe kanë të bëjnë me një zgjidhje të ndryshme për notch, shkruan KOHA Ditore. Në dispozicion janë edhe renderët të krijuar nga LetsGoDigital.