Tech

Gjermania nuk e ndalon Huawein pavarësisht paralajmërimit amerikan për spiunim

 

Gjermania ka lëshuar një projekt udhëzues të brezit të ardhshëm të sigurisë pa tela që nuk parashikon ndalimin e Huawei.

Sidoqoftë, SHBA ka paralajmëruar përsëri se do të rishqyrtojë ndarjen e inteligjencës me aleatët duke përdorur pajisjet e firmës kineze. Kushtet e katalogut të shërbimeve të Agjencisë Gjermane të furnitorëve përfshijnë certifikimin e detyrueshëm të përbërësve kryesorë dhe garancinë e besueshmërisë së prodhuesit, pa përjashtuar Huawei.