Tech

Pse telefonat janë aq të mirë, por bateritë e tyre mbesin të tmerrshme

Pse telefonat janë aq të mirë, por bateritë e tyre mbesin të tmerrshme

Është fakt se jetëgjatësia e telefonit me një mbushje të vetme është shumë e keqe. Edhe me bateri gjigante dhe me bateri të jashtme, shumica e telefonave të mençur modernë kanë problem që të mbajnë baterinë të mbushur për një dite të tërë, kurse pajisjet më të mira luftojnë që të kalojnë dy.

Por, nuk ishte gjithmonë kështu, në ditët (relativisht) të vjetra, telefonat kishin bateri fantastike, duke zgjatur disa ditë pa nevojën që të rimbushen. Dhe, po, telefonat tani janë shumë më të fuqishëm se një Nokia 3310, por pse nuk janë avancuar bateritë në të njëjtën shpejtësi?