Tech

Twitter pranon gafën, përdor numrat e telefonit dhe e-mailet për t’i shërbyer reklamave

Twitter pranon gafën, përdor numrat e telefonit dhe e-mailet për t’i shërbyer reklamave

Twitter ka pranuar se ka përdorur numrat e telefonit dhe adresat e postës elektronike, të dhëna nga përdoruesit, për të dërguar reklamat e targetuara. Siç përcjell Koja Jonë, gjiganti i mediave sociale shprehet se nuk dinte sa përdorues ishin prekur.

Cështja buroi nga programi i përshtatur i audiencës së kompanisë, i cili lejon kompanitë të synojnë reklamat kundër listave të tyre të marketingut, siç janë numrat e telefonit dhe adresat e postës elektronike. Por Twitter zbuloi se kur reklamuesit i ngarkonin listat e tyre të marketingut, ai përputhej me përdoruesit e Twitter me numrat e telefonit dhe adresat e postës elektronike që përdoruesit e paraqisnin për të vendosur vërtetimin e dy faktorëve në llogarinë e tyre.