Hakohet sistemi i Partisë Popullore Austriake, vidhen sasi e madhe e të dhënave Foto: Ilustrim

Hakohet sistemi i Partisë Popullore Austriake, vidhen sasi e madhe e të dhënave

17 September 2019 14:22

Nga selia e Partisë Popullore Austriake (OVP) e Sebastian Kurz, gjatë një sulmi të kohëve të fundit, hakerë të panjohur morën të dhëna që datojnë nga vitet e nëntëdhjeta.

Europol ishte gjithashtu i përfshirë në hetimin dhe kontrollimin e hakerëve, pasi sulmi u zbulua se kishte ndodhur jashtë Austrisë.

Konkretisht, një server i vetëm në Francë gjeti 1.3 terabajt të të dhënave të vjedhura nga sistemi i OVP-së, transmeton kp.

Hakerët kanë një pasqyrë për pagat e plota të të gjithë punonjësve të partisë, si dhe kontratat e individëve të angazhuar nga jashtë.

Për më tepër, ata fituan njohuri në të gjitha fushatat zgjedhore OVP, me çdo kusht, dhe shkarkuan email nga drejtuesit e partive, sekretarët e përgjithshëm dhe bashkëpunëtorët.

Hakerët gjithashtu kishin qasje në dosjen e adresave OVP, e cila përfshin qindra mijëra jo politikanë.

Sipas OVP, hakerët kanë "hakuar" në serverët e partisë për pesë javë, me qasje të administratorit.

Tash për tash nuk dihet se kush qëndron prapa sulmit.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme