Tech

Terroristët e përdorin Bitcoinin për financim, dhe po mësojnë shpejt

 

Hamas, grupi militant palestinez, është identifikuar si një organizatë terroriste nga qeveritë perëndimore dhe disa të tjerë dhe është bllokuar nga sistemi tradicional financiar. Por këtë vit krahu i tij ushtarak e ka zhvilluar një fushatë gjithnjë e më të sofistikuar për të mbledhur para me ndihmën e Bitcoinit.

Në versionin e fundit të faqes së internetit të ngritur nga krahu, i njohur si Brigadat Qassam, çdo vizitori i jepet një adresë unike e Bitcoin, ku ai ose ajo mund ta dërgojë monedhën digjitale, një metodë kjo që i bën donacionet pothuajse të pamundura për gjurmim nga institucionet e zbatimit të ligjit, shkruan Koha Ditore.