Tech

Instagrami u shpall luftë lajmeve të rreme

Instagrami u shpall luftë lajmeve të rreme

Instagrami i ka shpallur luftë lajmeve të rreme. Rrjeti social lejon tani përdoruesit të sinjalizojnë përmbajtjet që konsiderohen false. Funksioni, për momentin është i disponueshëm vetëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Siç nënvizohet nga sajti teknologjik Engadget, risia ka një funksion të dyfishtë: të ndihmojë Instagramin të individualizojë dezinformimin në platformë dhe të stërvitë algoritmet e inteligjencës artificiale të njohë falsitetet, transmeton TCH.