Tech

5G nis shërbimin në Britani duke përdorur pajisje Huawei

5G nis shërbimin në Britani duke përdorur pajisje Huawei

Vodafone në Mbretërinë e Bashkuar ka nisur shërbimin 5G, duke u bërë operatori i dytë në Britani që e bën këtë nëpërmjet pajisjeve Huawei.

Rrjeti 5G i Vodafone ka nisur në 7 qytete britanikë, përfshirë Londrën, Glasgow, Manchester dhe Cardiff, duke ofruar shpejtësi të mëdha dhe mundësinë për shërbime si inteligjenca artificiale, robotika, qytetet e lidhura me internet dhe makinat pa pilot.