Tech

IDC: Apple humbet ndërsa Huawei rrëmben pjesën më të madhe të tregut në rajonin EMEA

 

Sipas raportit më të fundit të IDC-së, shitjet e telefonave në Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë (EMEA) kanë arritur në 83.7 milionë njësi gjatë tremujorit të parë të këtij viti. Kjo e paraqet një rënie prej 3.3% në nivel vjetor, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Sa i përket vlerës totale, është realizuar rënie edhe më e madhe nga ajo që pritej prej 26.8 milionë dollarësh në vlerën e shitjeve me pakicë, që është 10% më pak se gjatë tremujorit të parë të vitit 2018.