Tech

Shkencëtarët prodhojnë një lavatriçe që punon në gjithësi

 

Austronautët nuk do të kenë nevojë më që të mbajnë pa fund qeset me rrobat e pista, pasi kompania ruse “RKK Energia”, që ideon dhe prodhon anijet hapësinore “Soyouz” që shkojnë në ISS (Stacioni Ndërkombëtar Hapësinor), njoftoi sot se ka prodhuar një lavatriçe që punon në hapësirë.

“Për ekspeditat e ardhshme hënore dhe lëvizje të tjera ndërplanetare, RKK Energia ka filluar zhvillimin e një lavatrice hapësinore”, thekson kompania në një video të publikuar në YouTube, pa dhënë më shumë detaje.