Tech

“Amazon” bëhet kompania me vlerën më të madhe në botë

“Amazon” bëhet kompania me vlerën më të madhe në botë
 

Kompania e shitjeve online, “Amazon” është sot firma publike me vlerën më të madhe në botë, pasi çmimi i aksioneve të saj e kapërceu atë të “Microsoftit” dhe të gjigantëve të tjerë amerikanë të teknologjisë.

E themeluar përpara 25 vitesh, “Amazon” me seli në Seattle u rendit në krye të listës falë rritjes së aksioneve të saj me 3.4%, që ia çuan vlerën e tregut në 797 miliardë dollarë, duke lënë në vend të dytë “Microsoftin”.