Te Linda

Shkopinj buke me fara dhe djathë

 

Përbërësit: 
1 vezë 
300 gr djathë 
250 gr gjalpë
100 gr fara të ndryshme (susam, fara të zeza, chia, kim…) 
350 gr miell 1 të verdhë të vezës 

Përgatitja: 
Brumi gatuhet duke i shtuar miellin, gjalpin e zbutur, vezën dhe djathin. 
Masa e fituar hollohet me trashësi prej rreth 5-6 milimetrash dhe pastaj pritet në forma të shkopinjve. 
Sipër lyhen me të verdhën e vezës dhe hidhen farat. 
E gjithë masa piqet në temperaturë prej 200 gradësh celsius, rreth 1215 minuta.