veton surroi 9

Serbia nuk ka frikë nga fajësia, ka frikë nga përgjegjësia

OpEd 22 maj 2024 08:00

1.Kam përcjellë me vëmendje fushatën energjike që e ka zhvilluar presidenti i Serbisë, Vuçiq, prej daljes në opinion të përgatitjes...

Një rast i humbur gjeopolitik

OpEd 15 maj 2024 08:00

1.Përderisa i shkruaj këta rreshta, ka më shumë siguri që votimi për anëtarësim të Kosovës në Këshill të Evropës të...

Serbia mes Titos dhe Enver Hoxhës?

OpEd 8 maj 2024 08:00

1.Ndodh ritualisht e shpesh në publicistikën serbe, posaçërisht të asaj në opozitë, që Serbia, gjegjësisht prijësi i saj, Aleksandar Vuçiq,...

Një rrugë për në Kushtetuese dhe Këshill të Evropës

OpEd 1 maj 2024 08:00

1.Prej sot jemi në muajin kur do vendosur a po bëhet sivjet Kosova anëtare e Këshillit të Evropës apo rekomandimi...

“Veçantizmi”, gropa në të cilën po zhytet Serbia

OpEd 24 prill 2024 08:00

1.Serbia është duke gropuar më thellë gropën në të cilën gjendet dhe nga e cila do ta ketë gjithnjë e...

Pse një i dërguar i ri për dialog?

OpEd 17 prill 2024 08:00

1.Përfundimi i afruar i mandatit të Miroslav Lajçakut si i dërguar i veçantë për dialogun Kosovë-Serbi (dhe për të gjitha...

Dy sfida pranverore të Serbisë

OpEd 10 prill 2024 08:00

1.Serbia është përgatitur ta sfidojë bashkësinë euroatlantike - madje edhe më gjerë atë ndërkombëtare - në javët e ardhshme. Sipas...

Ukraina dhe Gaza në kërkim të parimit

OpEd 3 prill 2024 10:00

1.Kosova është në një pozitë të çuditshme karshi dy luftërave që po zhvillohen sot- në Gaza e Ukrainë- e që...

Marrëveshja, Patrikana dhe fëmijët e Ibrit

OpEd 27 mars 2024 09:04

1.Adem Demaçi dhe Peshkopi Artemije ishin me trupgjatësi të ngjashme dhe kur u përshëndetën krijuan një afërsi, sikur të ishin...