Sport

Zyrtare: Juventusit i hiqen dhjetë pikë, bie në vendin e shtatë

Descriptive Text

Juventusit i janë hequr dhjetë pikë. Juventusit ka rënë në vendin e shtatë, pasi Gjykata Federale e Apelit dha verdiktin e saj për skandalin e fitimeve kapitale.

Juventusi është shpallur fajtor për rritje artificiale të tarifave të transferimve në mënyrë që të rrisin fitimet kapitale, duke e bërë në mënyrë efektive të duket sikur ata po lëvizin rreth aseteve shumë më të mëdha të klubit sesa posedonin në realitet. Seanca dëgjimore u mbajt të hënë në Romë, me prokurorin Giuseppe Chine, duke ngritur çështjen e tij dhe duke sugjeruar një dënim prej 11 pikësh, një rritje nga nëntë pikë që ai kishte kërkuar fillimisht në janar të këtij viti.