Sport

Kthimi i suksesshëm e motivon Norën për suksese kulmore rrugës për në Paris

 

Nora Gjakovës i ishte shtyrë debutimi si kampione olimpike. Por rikthimi i suksesshëm në garat e xhudos e ka motivuar Norën që të kërkojë suksese të reja kulmore rrugës për në Paris.

Lojërat Olimpike “Parisi 2024” janë synimi i ardhshëm i madh i Norës, pas suksesit kulmor në Tokio, vitin e kaluar. Në Tokio, në korrik të vitit 2021, Nora Gjakova fitoi medaljen e artë olimpike, medaljen më të vlefshme të mundshme në sport. Vendosi për pushim më të gjatë pas Tokios, ndërkohë që e lëndoi krahun dhe iu nënshtrua një operimi të komplikuar. Koha e rehabilitimit zgjati më shumë dhe Nora u kthye në gara vetëm të premten. Pra, pas plot 15 muajve mungesë. Ajo për herë të parë garoi me shkronja të arta në shpinë, nder që e kanë vetëm kampionet olimpike në fuqi.