Sport

Djegien e fushës te Drita e cilësojnë akt vandal

 

Pak flitej për derbin e qytetit të Gjilanit, të mërkurën. Më shumë flitej nëse do të luhej derbi në mes të Dritës dhe Gjilanit. Kjo dilemë erdhi pasi të mërkurën më mëngjes u njoftua se të martën në mbrëmje dyshohet se dikush kishte ndezur një zjarr në fushën me bari sintetik në Gjilan. Nga zjarri mbeti e dëmtuar vetëm një pjesë e vogël e barit sintetik pranë njërës portës. Te klubi Drita, e po ashtu edhe nga Policia e Kosovës për rajonin e Gjilanit nuk e dinë shkakun se si ka ardhur deri te zjarri. Por, ka dyshime se vendimi për t’u luajtur derbi me dyer të mbyllura, nuk u ka pëlqyer shumë shikuesve. Në fakt, vendimi për t’u luajtur pa praninë e shikuesve ka ngjallur reagime të shumta të martën në Gjilan. Këtë e pranojnë edhe te Drita. Drita organizoi ndeshjen derbi ndaj Gjilanit vetëm pas riparimit të fushës, ku edhe ishte djegur. Për ta bërë riparimin e fushës në ndihmë i ka dalë një ekip i Federatës së Futbollit të Kosovës.

“Nuk e dimë se nga kush ka ardhur. Sigurisht se pakënaqësitë kanë ardhur nga të gjithë qytetarët e Gjilanit sepse derbi sërish po luhet pa praninë e shikuesve, gjë që ne luajmë për shikues. Nuk mund të them saktësisht, por megjithatë persona të pandërgjegjshëm e kanë kryer një akt vandal, që është dëmtim i fushës dhe që ne pastaj është dashur të merremi me riparimin e saj. Ndeshja ka rrezikuar të mos luhet, pasi për ta riparuar nevojiten ekspertë, ndaj falë mbështetjes së Federatës së Futbollit të Kosovës me t’u njoftuar kanë dërguar një ekip profesionistësh dhe kanë sanuar fushën”, ka thënë Zymberi për KOHËN.