Sport

Padi e kallëzim penal ndaj krerëve të MKRS-së dhe KOK-ut

 

Pak metra larg dy institucioneve më të larta sportive, Komitetit Olimpik të Kosovës (KOK) dhe Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve (MKRS), një grup i federatave sportive kanë mbajtur konferencë për media. Në konferencën që zgjati dy orë, anëtarët e federatave akuzuan krerët e dy institucioneve më të larta sportive në vend. Madje, akuzat kanë qenë për ministrin e MKRS-së, Hajrulla Çekun, zëvendësministren Daulina Osmani për ndërhyrjet brutale dhe vendimet e paligjshme që sipas tyre, përbëjnë vepra penale. Ndaj ministrit Çeku është thënë se është ngritur padi në Gjykatën Themelore dhe kallëzim penal në Prokurorinë Themelore.

Padia është njoftuar se është bërë nga kryetari i Federatës së Notit të Kosovës, Astrit Haliti. Ndërsa kallëzimi penal nga nënkryetari i Federatës së Taekëondos së Kosovës, Nuhi Gashi. Po ashtu, akuza kanë pasur edhe ndaj kryetarit të KOK-ut, Ismet Krasniqit dhe sekretarit Besim Aliti për siç thanë “shkeljet e Statutit të KOK-ut dhe ndërhyrjet në punët e brendshme të federatave sportive, ndërhyrjet në punët e KAS-it dhe shkeljet në procesin e kategorizimit të sporteve të Kosovës”.