Sport

Katari përballet me pyetje të shumta kur kanë mbetur edhe 200 ditë deri te Botërori

katari 2022, futboll, sport
 

Punëtorët emigrantë po punojnë gjatë gjithë natës pranë orës së Kupës së Botës, turne që do të fillojë pas 200 ditësh, me Katarin nikoqir që përballet me pyetje për rritjen mbi kostot dhe kushtet për tifozët. Tetë stadiume me ajër të kondicionuar janë gati për fillimin e turneut më 21 nëntor, por çdo natë ushtria e punëtorëve të Azisë Jugore që mbështesin ekonominë e pasur të Katarit grumbullohen nëpër rrugët e papërfunduara dhe kantieret e ndërtimi rreth Dohas për t’i përfunduar ato.

Dhjetëra vinça gjigantë ngrihen mbi rrokaqiejt e kryeqytetit, ndërsa organizatorët mashtrojnë me dilemën për të mirëpritur rreth 1.4 milionë tifozë që duan argëtim dhe alkool në shtetin e vogël, konservator islamik.