Sport

AIBA në telashe, shkak mospjesëmarrja e boksierëve kosovarë në Botërorin në Beograd

 

E ardhmja e boksit si një sport olimpik mbetet nën kërcënim edhe më të madh pas acarimit të mëtejmë të marrëdhënieve mes Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) dhe Federatës Ndërkombëtare të Boksit Amator (AIBA). IOC-ja ia kishte hequr të drejtën AIBA-s për ta organizuar turneun olimpik të boksit në Lojërat Olimpike të Tokios që u mbajtën këtë vit, ndërsa gjasat janë të mëdha që ky pezullim të mbetet në fuqi edhe për Olimpiadën e vitit 2024 që mbahet në Paris.

E shkak për këtë është bërë Kosova, saktësisht boksierët kosovarë që nuk janë lejuar të futen në Serbi për të marrë pjesë në Kampionatin Botëror të boksit që po mbahet në Beograd. Mosparaqitja e boksierëve të Kosovës, të cilët tri herë tentuan të futen në Serbi, por nuk u lejuan të kalonin kufirin, ka bërë që IOC-ja, ta fajësojë AIBA-n për mbetjen e boksierëve të Kosovës jashtë Botërorit.