Sport

Luan Krasniqi për diskriminimin ndaj boksierëve kosovarë: Mëkat dhe për të ardhur keq

 

Vazhdojnë reagimet për diskriminimin e Serbisë dhe Federatës Ndërkombëtare të Boksit Amator (AIBA) ndaj boksierëve kosovarë. Në Beograd po mbahet Kampionati Botëror i Boksit, në të cilin është dashur të paraqiteshin edhe garuesit nga Kosova. Madje ata kanë synuar medalje.

Por shteti i Serbisë nuk ka lejuar hyrjen e boksierëve të Kosovës në territorin e saj. Boksierët provuan tri herë, të shtunën e të dielën, por nuk u lejuan. Ndërkohë AIBA, pos deklaratave, nuk ka marrë ndonjë veprim ndaj organizatorit të Botërorit.