Sport

Presidenti i KOK-ut jep arsyet për shkarkimin e Haxhijajt që paralajmëron padi

Presidenti i Komiteti Olimpik të Kosovës (KOK), Ismet Krasniqi, insiston se nuk e ka shkarkuar Shasivar Haxhijajn nga posti i sekretarit të përgjithshëm të këtij institucioni sportiv. Sipas tij, Haxhijajt i është ofruar posti i drejtorit sportiv, të cilin siç thotë Krasniqi për KOHËN, e ka refuzuar. Në fakt, Krasniqi ka thënë se vetëm e ka zbatuar statutin e KOK-ut, dhe ka dashur ta ketë një person të tij në pozitën e sekretarit të përgjithshëm. Ai ka thënë se Haxhijaj nuk i ka kryer punë duke pasur parasysh se për postin që e ka mbajtur për katër vjet e gjysmë, kërkohet njohja e rrjedhshme e gjuhës angleze. Lajmi për largimin e Haxhijajt nga posti i sekretarit nuk është publikuar të mërkurën nga KOK-u, por është bërë publik nga vetë Haxhijaj që e cilësoi si të parregullt ligjërisht e proceduralisht. Vendin e Haxhijajt në KOK e ka zënë Besim Aliti.

 

Presidenti i Komiteti Olimpik të Kosovës (KOK), Ismet Krasniqi, insiston se nuk e ka shkarkuar Shasivar Haxhijajn nga posti i sekretarit të përgjithshëm të këtij institucioni sportiv. Sipas tij, Haxhijajt i është ofruar posti i drejtorit sportiv, të cilin siç thotë Krasniqi për KOHËN, e ka refuzuar. Në fakt, Krasniqi ka thënë se vetëm e ka zbatuar statutin e KOK-ut, dhe ka dashur ta ketë një person të tij në pozitën e sekretarit të përgjithshëm. Ai ka thënë se Haxhijaj nuk i ka kryer punë duke pasur parasysh se për postin që e ka mbajtur për katër vjet e gjysmë, kërkohet njohja e rrjedhshme e gjuhës angleze. Lajmi për largimin e Haxhijajt nga posti i sekretarit nuk është publikuar të mërkurën nga KOK-u, por është bërë publik nga vetë Haxhijaj që e cilësoi si të parregullt ligjërisht e proceduralisht. Vendin e Haxhijajt në KOK e ka zënë Besim Aliti.

“Unë kam shkuar në bazë të statutit, kam shumë gjëra për t’i thënë, por po kursehem. Nuk është e vërtetë që e kam larguar, i kam ofruar post të drejtorit sportiv, por ai nuk ka dashur. Edhe pse nuk ishte pjesë e imja dhe ka punuar kundër meje para zgjedhjeve në KOK, mua nuk më ka penguar. Stafi i vjetër është aty. Pozita e sekretarit është pozitë që më takon mua ta zgjedh dhe dua njeri të sigurt. Kam dashur ta kem një njeri timin që e di rrjedhimisht gjuhën angleze dhe atij i mungon. Mua nuk mi ka kryer punët që kam pasur nevojë. E Besim Aliti, është sekretari i ri i përgjithshëm. Ai nuk është pjesë e KOK-ut për fat të keq edhe pse ia kam ofruar të gjitha kushtet me pagë e krejt vetëm pozitën tjetër”, ka thënë Krasniqi për KOHËN.