Sport

Donjeta po stërvitet me ish-kampionin olimpik për kualifikimet për “Tokio 2020”

Boksierja më e mirë në Kosovë, Donjeta Sadiku, ka zgjedhur Bullgarinë për ta zhvilluar fazën e fundit përgatitore për turneun kualifikues të Lojërave Olimpike “Tokio 2020”, që mbahet në Paris nga 4 deri më 8 qershor. Ajo është së bashku me trajneren e saj, Marjola Sallauka, dhe do të përgatitet për dhjetë ditë bashkë me ish-medalisten evropiane e botërore, Stanimira Petrova. E përgatitjet e Sadikut në qendrën sportive “Diana” në Sofje të Bullgarisë do të mbikëqyren nga trajneri Petar Lesov. Trajneri 60-vjeçar si boksier e ka fituar medaljen e artë në kategorinë mizë në Lojërat Olimpike të vitit 1980. Bullgari Lesov ka qenë edhe kampion i dyfishtë i Evropës në kategorinë 52 dhe 51 kilogramë. Sadiku është e lumtur që do ta ketë mundësinë të punojë me trajnerin Lesov e po ashtu e vlerëson pozitive përgatitjen dhe sparingun me boksieren Petrova.

 

Boksierja më e mirë në Kosovë, Donjeta Sadiku, ka zgjedhur Bullgarinë për ta zhvilluar fazën e fundit përgatitore për turneun kualifikues të Lojërave Olimpike “Tokio 2020”, që mbahet në Paris nga 4 deri më 8 qershor. Ajo është së bashku me trajneren e saj, Marjola Sallauka, dhe do të përgatitet për dhjetë ditë bashkë me ish-medalisten evropiane e botërore, Stanimira Petrova. E përgatitjet e Sadikut në qendrën sportive “Diana” në Sofje të Bullgarisë do të mbikëqyren nga trajneri Petar Lesov. Trajneri 60-vjeçar si boksier e ka fituar medaljen e artë në kategorinë mizë në Lojërat Olimpike të vitit 1980. Bullgari Lesov ka qenë edhe kampion i dyfishtë i Evropës në kategorinë 52 dhe 51 kilogramë. Sadiku është e lumtur që do ta ketë mundësinë të punojë me trajnerin Lesov e po ashtu e vlerëson pozitive përgatitjen dhe sparingun me boksieren Petrova.

“Është përgatitje e mirëseardhur për mua. Do të mundohem ta shfrytëzoj maksimalisht përvojën e tyre. Bashkëpunimi me ta është në favor timin e po ashtu edhe të bullgares, sepse stilet tona të boksit përshtaten me stilet e kundërshtareve tona. Jam në formë të mirë dhe besoj se do të jem gati për ta realizuar ëndrrën për Lojërat Olimpike”, ka thënë Sadiku të mërkurën për KOHËN.