Sport

Qyteti japonez që bën tifo për Sudanin Jugor në Lojërat Olimpike

 

Herën e parë që Abraham Majok Matet Guem mori pjesë në një garë në shtegun e atletikës, ai vrapoi me këpucët e zeza të shkollës. Guem - tani një atlet olimpik 21-vjeçar që përfaqëson Sudanin e Jugut - ishte aq i shpejtë, saqë menjëherë i ra në sy një trajneri, i cili i bleu atij këpucë vrapimi dhe veshje sportive.

“I përdora ato për disa vjet. Nuk kishte asnjë mënyrë tjetër që unë të bëhesha me këpucë vrapimi pasi nuk kisha para për t’i blerë ato”, tha Guem për trajnerin Blake Essig.