Sport

Një muaj para fillimit të “Euro 2020”, pasiguri jashtë fushës dhe brenda saj

 

I shtyrë vitin e kaluar për shkak të pandemisë së koronavirusit, “Euro 2020” fillon përfundimisht pas një muaji, kur Italia përballet me Turqinë në Romë. Por kriza shëndetësore vazhdon të vërë hije mbi një turne që do të mbahet për herë të parë në disa vende në të gjithë kontinentin. Fokusi i UEFA-s këtë javë është se çfarë do të bëhet me finalen e Ligës së Kampionëve mes presionit nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar për të zhvendosur shfaqjen angleze nga Stambolli. Organi drejtues i futbollit evropian tashmë është marrë me vështirësi të ngjashme sa i përket Kampionatit Evropian, që do të vihet në skenë në 11 qytete, duke përfunduar me finalen që është paraparë të zhvillohet në Londër më 11 korrik. Qyteti i Dublinit duhej të ishte nikoqiri i 12-të i “Euro 2020”, por u largua nga lista muajin e shkuar pasi autoritetet lokale refuzuan të japin garanci për kthimin e një numri minimal të spektatorëve në stadium për të ndjekur ndeshjet.

Ndeshjet e Dublinit janë zhvendosur në St. Petersburg dhe në Londër, ndërsa Bilbao që u hoq nga lista për të njëjtën arsye si Dublini, u zëvendësua me Sevillan, qytet ku Spanja do t’i zhvillojë katër ndeshje.