Sport

Në Champions elita gjithmonë ka luftuar me pjesën tjetër

Foto: AP
 

Që nga krijimi i Kupës së parë kontinentale të klubeve në vitet 1950 e deri te njoftimi për themelimin e një Superlige private, futbolli evropian ka qenë i përçarë midis traditave të tij dhe dëshirës së klubeve të mëdha për më shumë para. Në fakt elita gjithmonë ka luftuar me pjesën tjetër.

1955 – Fillimi si një Superligë private