Sport

Qershori, muaji i artë për sportistët e Kosovës

Qershori, muaji i artë për sportistët e Kosovës

Donjeta Sadiku është garuesja e vetme e boksit që ka ende gjasa për të siguruar normë olimpike për Lojërat Olimpike që mbahen verën e këtij viti në Tokio. Turneu kualifikues, që u pezullua shkaku i masave izoluese në shumë shtete të Evropës në marsin e vitit të kaluar në Londër, do të vazhdojë në Paris të Francës prej 4 deri më 8 qershor. Sadiku do të jetë e para prej garuesve që do të paraqitet në një ngjarje kualifikuese gjatë muajit qershor. Por, nuk do të jetë edhe e vetmja. Muaji qershor vlerësohet i artë për sportistët e Kosovës. Përveç Sadikut, në qershor do të kenë ngjarje kualifikuese edhe karateistët, shigjetarët dhe shenjëtarët. Gara do të kenë edhe xhudistët për Lojërat Olimpike “Tokio 2020”, që mbahen prej 23 korrikut deri më 8 gusht në Japoni.

 

Mundësi Egzon Shala është sportisti i vetëm që deri më tani e ka të konfirmuar pjesëmarrjen në Lojërat Olimpike “Tokio 2020” me normë. Brenda normës janë edhe pesë xhudistët elitarë: Majlinda Kelmendi, Distria Krasniqi, Nora Gjakova, Loriana Kuka dhe Akil Gjakova. Por, janë edhe karateistët dhe boksierja Donjeta Sadiku që në muajin qershor i kanë turnetë kualifikues për Lojërat Olimpike të këtij viti. Edhe në Komitetin Olimpik të Kosovës (KOK) kanë besim se në Olimpiadën e Tokios do të shkojnë me më shumë se gjashtë norma

Donjeta Sadiku është garuesja e vetme e boksit që ka ende gjasa për të siguruar normë olimpike për Lojërat Olimpike që mbahen verën e këtij viti në Tokio. Turneu kualifikues, që u pezullua shkaku i masave izoluese në shumë shtete të Evropës në marsin e vitit të kaluar në Londër, do të vazhdojë në Paris të Francës prej 4 deri më 8 qershor. Sadiku do të jetë e para prej garuesve që do të paraqitet në një ngjarje kualifikuese gjatë muajit qershor. Por, nuk do të jetë edhe e vetmja. Muaji qershor vlerësohet i artë për sportistët e Kosovës. Përveç Sadikut, në qershor do të kenë ngjarje kualifikuese edhe karateistët, shigjetarët dhe shenjëtarët. Gara do të kenë edhe xhudistët për Lojërat Olimpike “Tokio 2020”, që mbahen prej 23 korrikut deri më 8 gusht në Japoni.

Boksierja Sadiku aktualisht është në Finlandë, ku me ftesë të Federatës së Boksit të Finlandës po stërvitet me fituesen e medaljes olimpike në LO “Rio 2016” në kategorinë deri në 60 kilogramë. Sadiku insiston se përgatitja në Finlandë ka qenë e paplanifikuar, por thotë se do t’i shërbejë shumë për përgatitje për turneun kualifikues për Lojërat Olimpike që mbahen në Tokio gjatë verës së këtij viti.