Sport

Federata hesht pas zhvillimeve për transmetim, që sollën anulimin e papritur të ndeshjeve

Prishtinë, 25 shkurt – Dy ndeshjet e fundit të xhiros së 20-të të Superligës së Kosovës në basketboll nuk janë zhvilluar fare të enjten, ndonëse skuadrat ishin të gatshme dhe dolën në parket.

 

FBK-ja para fillimit të edicionit arriti marrëveshje me një kompani për transmetimin e ndeshjeve. Gjatë edicionit e prishi atë marrëveshje, duke u bazuar në mosrespektim të kontratës dhe firmosi me një kompani tjetër. Një vendim i gjykatës nuk i jepte të drejtë federatës, që paraqiti ankesë. Telashet u grumbulluan dhe kjo solli anulimin e ndeshjeve të së enjtes. FBK-ja nuk ka sqaruar situatën e pazakontë. Peja ka akuzuar FBK-në për kontrata të paligjshme

Prishtinë, 25 shkurt – Dy ndeshjet e fundit të xhiros së 20-të të Superligës së Kosovës në basketboll nuk janë zhvilluar fare të enjten, ndonëse skuadrat ishin të gatshme dhe dolën në parket.

Prania në palestra e dy platformave televizive, “Kujtesa” dhe “ArtMotion”, për transmetimin e ndeshjeve, vlerësohet se ndikoi që të dyja takimet të shtyhen për një kohë të pacaktuar. Dy kompanitë televizive ishin të pranishme në palestrën “Sezai Surroi” në Prizren dhe atë “Karagaçi” në Pejë, duke insistuar se e kishin të drejtën për transmetimin e ndeshjeve. Konflikti se kush do të transmetojë ndeshjet është më i vjetër, por situata u ndryshua në mënyrë dramatike të enjten.