Sport

Rrëzimi i helikopterit të Kobe Bryantit: Piloti mund të jetë çorientuar nga retë

 

Piloti i helikopterit, që është rrëzuar teksa në të ka qenë legjenda e basketbollit, Kobe Bryant dhe tetë persona tjerë, mund të jetë çorientuar pas ngjitjes në re dhe nuk ka ndjekur procedurat standarde, kanë thënë hetuesit.

Bordi Kombëtar për Siguri të Transportit në Shtetet e Bashkuara, ka thënë më 9 shkurt se hetimet e tij kanë gjetur që piloti Ara Zobayan mund të jetë përballur me “çorientim hapësinor dhe humbje të kontrollit”, kur ka fluturuar në kushte të tilla atmosferike.